Ingefärashot med blåbär
Grundreceptet på ingefärashot med blåbär tillagda. Gott som omväxling med en extra antioxidant- och vitamininjektion.
Equipment
- Digital termometer
- Tratt
Ingredients
- 200 g grovriven, oskalad färsk ingefära
- 2 dl mosade blåbär (drygt 100 g)
- 1 l vatten
- 1/2 dl honung
- 2 st citroner, saft av (c:a 1 dl citronsaft)
Instructions
- Värm vatten i en lite större kastrull till 50-60 grader (men ej över 60 grader, då förstörs vitaminer).
- Lägg i den grovrivna ingefäran och de mosade blåbären, rör och låt stå i det 50-60 grader varma vattnet i cirka tjugo minuter.
- Sila bort den grovrivna ingefäran och låt ingefäravattnet svalna till 40 grader.
- Blanda i honung och rör tills honungen lösts upp.
- Låt svalna till rumstemperatur och pressa i citronerna.
- Sila och häll i en flaska.
- Förvara flaskan i kylskåp.