Ingefärashot med blåbär

Ingefärashot med blåbär

Blåbär ger den här ingefärashoten en jättefin färg och ännu mer antioxidanter och vitaminer.

Ingefärashot med blåbär

Grundreceptet på ingefärashot med blåbär tillagda. Gott som omväxling med en extra antioxidant- och vitamininjektion.
Måltid Hälsosam dryck
Kök Antiinflammatorisk kost
Tillagningstid 1 t
Portioner 1 liter

Equipment

  • Digital termometer
  • Tratt

Ingredienser

  • 200 g grovriven, oskalad färsk ingefära
  • 2 dl mosade blåbär (drygt 100 g)
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl honung
  • 2 st citroner, saft av (c:a 1 dl citronsaft)

Instruktioner

  • Värm vatten i en lite större kastrull till 50-60 grader (men ej över 60 grader, då förstörs vitaminer).
  • Lägg i den grovrivna ingefäran och de mosade blåbären, rör och låt stå i det 50-60 grader varma vattnet i cirka tjugo minuter.
  • Sila bort den grovrivna ingefäran och låt ingefäravattnet svalna till 40 grader.
  • Blanda i honung och rör tills honungen lösts upp.
  • Låt svalna till rumstemperatur och pressa i citronerna.
  • Sila och häll i en flaska.
  • Förvara flaskan i kylskåp.

Leave a Reply

Betyg