Ingefärashot
En ingefärashot eller gurkmejashot är bästa starten på dagen, tillsammans med en rykande färsk espresso.
Equipment
- Digital termometer
Ingredients
- 200 g grovriven, oskalad färsk ingefära
- 1 l vatten
- 1/2 dl honung
- 2 st citroner, saft av C:a 1 dl citronsaft.
Instructions
- Värm vatten i en lite större kastrull till 50-60 grader (men ej över 60 grader, då förstörs vitaminer)
- Lägg i den grovrivna ingefäran och låt stå i det 50-60 grader varma vattnet i cirka tjugo minuter.
- Sila bort den grovrivna ingefäran och låt ingefäravattnet svalna till 40 grader.
- Blanda i honung.
- Låt svalna till rumstemperatur och pressa i citronerna.
- Sila och häll i en flaska.
- Förvara flaskan i kylskåp.
[…] på ingefärashot med blåbär tillagda. Måltid DryckKök Antiinflammatorisk Tillagningstid 1 t Portioner 1 […]
[…] här ingefärashoten med gurkmeja och hallon är tillsammans med ingefärashot min absoluta favoritshot. Måltid Hälsosam dryckKök Antiinflammatorisk kost / Frukt och […]