Hallonshot

Hallonshot

En underbar shot på ingefära, gurkmeja och hallon.

Hallonshot

Den här ingefärashoten med gurkmeja och hallon är tillsammans med ingefärashot min absoluta favoritshot.
Måltid Hälsosam dryck
Kök Antiinflammatorisk kost / Frukt och grönt / Råkost
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 1 liter

Equipment

  • Digital termometer

Ingredienser

  • 200 g grovriven, oskalad färsk ingefära
  • 50 g grovriven, oskalad färsk gurkmeja
  • 225 g mosade hallon Både färska och tinade hallon går bra.
  • 9-10 dl vatten
  • 0,5 dl honung
  • 2 st citroner, saft av C:a 1 dl citronsaft.

Instruktioner

  • Värm vatten i en lite större kastrull till 50-60 grader (men ej över 60 grader, då förstörs vitaminer)
  • Lägg i den grovrivna ingefäran, grovrivna gurkmejan och de mosade hallonen och låt stå i det 50-60 grader varma vattnet i cirka tjugo minuter.
  • Sila bort ingefäran, gurkmejan och vad som är kvar av de mosade hallonen och låt vätskan svalna till 40 grader.
  • Blanda i honung.
  • Låt svalna till rumstemperatur och pressa i citronerna.
  • Sila och häll i en flaska.
  • Förvara flaskan i kylskåp.

Leave a Reply

Betyg