Hallonshot

Hallonshot

En underbar shot på ingefära, gurkmeja och hallon.

Hallonshot

Den här ingefärashoten med gurkmeja och hallon är tillsammans med ingefärashot min absoluta favoritshot.
Course Hälsosam dryck
Cuisine Antiinflammatorisk kost / Frukt och grönt / Råkost
Cook Time 45 minutes
Servings 1 liter

Equipment

  • Digital termometer

Ingredients

  • 200 g grovriven, oskalad färsk ingefära
  • 50 g grovriven, oskalad färsk gurkmeja
  • 225 g mosade hallon Både färska och tinade hallon går bra.
  • 9-10 dl vatten
  • 0,5 dl honung
  • 2 st citroner, saft av C:a 1 dl citronsaft.

Instructions

  • Värm vatten i en lite större kastrull till 50-60 grader (men ej över 60 grader, då förstörs vitaminer)
  • Lägg i den grovrivna ingefäran, grovrivna gurkmejan och de mosade hallonen och låt stå i det 50-60 grader varma vattnet i cirka tjugo minuter.
  • Sila bort ingefäran, gurkmejan och vad som är kvar av de mosade hallonen och låt vätskan svalna till 40 grader.
  • Blanda i honung.
  • Låt svalna till rumstemperatur och pressa i citronerna.
  • Sila och häll i en flaska.
  • Förvara flaskan i kylskåp.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg