Hallonshot
Den här ingefärashoten med gurkmeja och hallon är tillsammans med ingefärashot min absoluta favoritshot.
Equipment
- Digital termometer
Ingredients
- 200 g grovriven, oskalad färsk ingefära
- 50 g grovriven, oskalad färsk gurkmeja
- 225 g mosade hallon Både färska och tinade hallon går bra.
- 9-10 dl vatten
- 0,5 dl honung
- 2 st citroner, saft av C:a 1 dl citronsaft.
Instructions
- Värm vatten i en lite större kastrull till 50-60 grader (men ej över 60 grader, då förstörs vitaminer)
- Lägg i den grovrivna ingefäran, grovrivna gurkmejan och de mosade hallonen och låt stå i det 50-60 grader varma vattnet i cirka tjugo minuter.
- Sila bort ingefäran, gurkmejan och vad som är kvar av de mosade hallonen och låt vätskan svalna till 40 grader.
- Blanda i honung.
- Låt svalna till rumstemperatur och pressa i citronerna.
- Sila och häll i en flaska.
- Förvara flaskan i kylskåp.