Zucchiniris
Jag tycker att det här receptet blir bäst med råris men på receptbilden så hade jag bråttom och använde vitt ris.
Ingredients
- 3 dl fullkornsris Kan ersättas med vitt ris och i så fall behöver koktiden justeras.
- 4,5 dl grönsaksbuljong
- 1 st zucchini, skuren i kuber
- 2 msk sesamolja
- 2 msk risvinäger
- 2-4 tsk riven ingefära
- 2 msk oskalade sesamfrön
Instructions
- Blanda riset med buljongen i en kastrull. Lägg i zucchinikuberna och koka upp på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt riset sjuda tills det är mjukt och vattnet har absorberats. Det tar c:a 30 minuter.
- Vispa ihop sesamolja, risvinäger och ingefära i en liten skål. Låt riset och zucchinin koka klart och svalna lite och häll sedan i olja- och vinägerblandningen. Blanda väl.
- Strö sesamfrön över riset.