Zucchiniris

Zucchiniris

Gör riset smakrikare med buljong, ingefära och zucchini.

Zucchiniris

Jag tycker att det här receptet blir bäst med råris men på receptbilden så hade jag bråttom och använde vitt ris.
Måltid Tillbehör
Kök Svensk tolkning av asiatiskt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsris Kan ersättas med vitt ris och i så fall behöver koktiden justeras.
  • 4,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 st zucchini, skuren i kuber
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 2-4 tsk riven ingefära
  • 2 msk oskalade sesamfrön

Instruktioner

  • Blanda riset med buljongen i en kastrull. Lägg i zucchinikuberna och koka upp på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt riset sjuda tills det är mjukt och vattnet har absorberats. Det tar c:a 30 minuter.
  • Vispa ihop sesamolja, risvinäger och ingefära i en liten skål. Låt riset och zucchinin koka klart och svalna lite och häll sedan i olja- och vinägerblandningen. Blanda väl.
  • Strö sesamfrön över riset.

Leave a Reply

Betyg