Veganskt potatismos
Ett krämigt och gott, veganskt potatismos för oss som vill undvika mjölkprodukter.
Ingredients
- 1 kg mjölig potatis, skuren i mindre bitar
- 2-3 dl kokosmjölk
- 2 krm malen muskot
- 0,5 kruka finhackad persilja
- 3 krm paprikapulver
- salt Jag brukar stå över saltet men min fru tycker att potatismoset blir lite smaklöst utan det.
- nymalen svartpeppar
Instructions
- Häll vatten i en kastrull, tillsätt potatis och småkoka tills den är mjuk, c:a 15-20 minuter.
- Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt eller stekgaffel av trä.
- Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mosa med potatisstöten tills moset är välblandat och krämigt. (Överarbeta inte moset då det kan bli klistrigt på grund av stärkelsen i potatisen).