Dadelbollar
Supergott mejerifritt alternativ till chokladbollar. Dessutom fritt från raffinerat socker (även om vi kommer så nära det bara går med honung och dadlar).
Equipment
- Mixer
Ingredients
- 100 g cashewnötter
- 100 g sötmandlar
- 10 st urkärnade dadlar
- 10 st torkade aprikoser
- 1 msk honung
- 2 msk rapsolja
- 2 msk kallt kaffe
- 2 msk kakao
- 1 nypa salt
- kokosflingor att rulla i
Instructions
- Om du har en lite kraftfullare matberedare: Börja med att mixa nötter och mandlar lite grand. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa tills du har en hyfsat jämn smet.Om du har en mindre kraftfull mixer: Börja med att mixa nötter och mandlar tills du har ett grovt mjöl. Mixa sedan dadlar respektive aprikoser separat. Blanda alla ingredienserna i en bunke och knåda tills du har en välblandad smet.
- (Om smeten visar sig vara för kletig för att forma så låter du den stelna lite i kylskåp, c:a en trekvart.)
- Forma smeten till bollar och rulla bollarna i kokosflingor.
- Ställ in i kylskåp en timma. Njut!