Dadelbollar

Dadelbollar

Supergott mejerifritt alternativ till chokladbollar!

Dadelbollar

Supergott mejerifritt alternativ till chokladbollar. Dessutom fritt från raffinerat socker (även om vi kommer så nära det bara går med honung och dadlar).
Måltid Efterrätt
Förberedelser 30 minuter
Nedkylning 1 t
Total tid 1 t 30 minuter

Equipment

  • Mixer

Ingredienser

  • 100 g cashewnötter
  • 100 g sötmandlar
  • 10 st urkärnade dadlar
  • 10 st torkade aprikoser
  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk kallt kaffe
  • 2 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • kokosflingor att rulla i

Instruktioner

  • Om du har en lite kraftfullare matberedare: Börja med att mixa nötter och mandlar lite grand. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa tills du har en hyfsat jämn smet.
    Om du har en mindre kraftfull mixer: Börja med att mixa nötter och mandlar tills du har ett grovt mjöl. Mixa sedan dadlar respektive aprikoser separat. Blanda alla ingredienserna i en bunke och knåda tills du har en välblandad smet.
  • (Om smeten visar sig vara för kletig för att forma så låter du den stelna lite i kylskåp, c:a en trekvart.)
  • Forma smeten till bollar och rulla bollarna i kokosflingor.
  • Ställ in i kylskåp en timma. Njut!

Leave a Reply

Betyg