Sojastekt lax med mangosallad

Sojastekt lax med mangosallad

Snabblagat stenåldersreceptet på lax som kombinerar söta, syrliga och salta smaker.

Sojastekt lax med mangosallad

Det här snabblagade stenåldersreceptet på lax kombinerar söta, syrliga och salta smaker.
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Antiinflammatorisk kost / Stenålderskost / Nästan paleo
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Dressing

  • 1 msk linfröolja
  • 1 st lime, saft och finrivet skal av
  • peppar

Mangosallad

  • 1/2 st gurka, tärnad
  • 0,5-1 st rödlök, hackad
  • 1 st röd paprika, tärnad
  • 1 st kruka koriander, grovhackad
  • 250 g mango, färsk eller tinad, skuren i kuber
  • 1 dl pumpafrön

Sojastekt lax

  • 1 msk honung
  • 1/2 dl tamari
  • 1 msk avokadoolja
  • 4 st portionsbitar laxfilé

Instruktioner

Dressing

  • Blanda ingredienserna till dressingen ordentligt i en liten skål.

Mangosallad

  • Blanda ingredienserna till salladen ordentligt i en stor skål.
  • Häll över dressingen och vänd runt.

Sojastekt lax

  • Blanda honung och soja.
  • Bryn laxen i avokadooljan i en stekpanna, sänk värmen och stek tills laxen har en innertemperatur på c:a 50 grader.
  • Häll sojablandningen över laxen.
  • Fortsätt stek tills laxen har en innertemperatur på 54-56 grader.
  • Servera laxen på en bädd av mangosallad.

Anteckning

  • Servera med 250 g skalade sojabönor för en matigare sallad
  • Tillsätt eventuellt lite riven ingefära till sojablandningen.

Leave a Reply

Betyg