Sojastekt lax med mangosallad
Det här snabblagade stenåldersreceptet på lax kombinerar söta, syrliga och salta smaker.
Ingredients
Dressing
- 1 msk linfröolja
- 1 st lime, saft och finrivet skal av
- peppar
Mangosallad
- 1/2 st gurka, tärnad
- 0,5-1 st rödlök, hackad
- 1 st röd paprika, tärnad
- 1 st kruka koriander, grovhackad
- 250 g mango, färsk eller tinad, skuren i kuber
- 1 dl pumpafrön
Sojastekt lax
- 1 msk honung
- 1/2 dl tamari
- 1 msk avokadoolja
- 4 st portionsbitar laxfilé
Instructions
Dressing
- Blanda ingredienserna till dressingen ordentligt i en liten skål.
Mangosallad
- Blanda ingredienserna till salladen ordentligt i en stor skål.
- Häll över dressingen och vänd runt.
Sojastekt lax
- Blanda honung och soja.
- Bryn laxen i avokadooljan i en stekpanna, sänk värmen och stek tills laxen har en innertemperatur på c:a 50 grader.
- Häll sojablandningen över laxen.
- Fortsätt stek tills laxen har en innertemperatur på 54-56 grader.
- Servera laxen på en bädd av mangosallad.
Notes
- Servera med 250 g skalade sojabönor för en matigare sallad
- Tillsätt eventuellt lite riven ingefära till sojablandningen.