Pytt i panna paleo

Pytt i panna paleo

Jag älskar pytt i panna och dessutom är det ett utmärkt sätt att tillvarata överblivna råvaror.

Pytt i panna paleo

Pytt i panna på stenåldersvis. Eventuellt kvalificerar sig inte alla ingredienser för renlärig paleo.
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Stenålderskost / Nästan paleo / Vardagsmat
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Equipment

  • Två stekpannor

Ingredienser

Pytt i panna

  • ghee eller neutral kokosolja att steka i
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 st sötpotatis, tärnad
  • 4 st palsternackor, tärnade
  • 4 st morötter, tärnade
  • 300 g broccoli, skuren i bitar
  • 5-10 st champinjoner, skurna i bitar
  • 4 dl grönkål, hackad
  • 400-500 g strimlad ryggbiff
  • 2 tsk örtsalt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 1 kruka persilja, grovhackad
  • 4 st ägg
  • inlagda rödbetor (valfritt) Lägg in själv eller försök hitta ekologiska utan tillsatt socker (vilket inte är helt enkelt, här ett alternativ med agavesirap.)

Instruktioner

  • Betrakta receptet som ett förslag som du kan improvisera utifrån. Inkludera gärna andra råvaror som blivit över från tidigare måltider. Försök skära de olika råvarorna i samma storlek.
  • Börja med att steka lök, sötpotatis, palsternackor och morötter. Tillsätt sedan broccoli och champinjoner och slutligen grönkål.
  • Stek tills grönsakerna börjar bli mjuka.
  • Under tiden steker du ryggbiffen i en separat stekpanna. Bryn först köttstrimlorna på hög temperatur och låt dem sedan steka i c:a fem minuter på medeltemperatur.
  • När grönsakerna mjuknat vänder du i köttstrimlorna och kryddar med örtsalt och peppar. Stek ytterligare någon minut.
  • Under tiden steker du äggen på önskat vis i separat stekpanna.
  • Servera pytt i pannan med grovhackad persilja, stekta ägg och rödbetor.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg