Pytt i panna paleo
Pytt i panna på stenåldersvis. Eventuellt kvalificerar sig inte alla ingredienser för renlärig paleo.
Equipment
- Två stekpannor
Ingredients
Pytt i panna
- ghee eller neutral kokosolja att steka i
- 1 st rödlök, hackad
- 1 st sötpotatis, tärnad
- 4 st palsternackor, tärnade
- 4 st morötter, tärnade
- 300 g broccoli, skuren i bitar
- 5-10 st champinjoner, skurna i bitar
- 4 dl grönkål, hackad
- 400-500 g strimlad ryggbiff
- 2 tsk örtsalt
- svartpeppar
Instructions
- Betrakta receptet som ett förslag som du kan improvisera utifrån. Inkludera gärna andra råvaror som blivit över från tidigare måltider. Försök skära de olika råvarorna i samma storlek.
- Börja med att steka lök, sötpotatis, palsternackor och morötter. Tillsätt sedan broccoli och champinjoner och slutligen grönkål.
- Stek tills grönsakerna börjar bli mjuka.
- Under tiden steker du ryggbiffen i en separat stekpanna. Bryn först köttstrimlorna på hög temperatur och låt dem sedan steka i c:a fem minuter på medeltemperatur.
- När grönsakerna mjuknat vänder du i köttstrimlorna och kryddar med örtsalt och peppar. Stek ytterligare någon minut.
- Under tiden steker du äggen på önskat vis i separat stekpanna.
- Servera pytt i pannan med grovhackad persilja, stekta ägg och rödbetor.