Paleoköttbullar i tomatsås

Paleoköttbullar i tomatsås

De här supergoda köttbullarna är en snäll introduktion till stenålderskost som kanske inte är helt strikt paleo.

Paleoköttbullar i tomatsås

Jag brukar misslyckas med köttbullar men de här blir faktiskt riktig goda!
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Barnfamilj / Stenålderskost / Nästan paleo
Tillagningstid 1 timme
Portioner 6 pers (eller kanske 8 pers)

Ingredienser

Köttbullar

  • avokadoolja eller kokosolja att steka i
  • 1000 g nötfärs
  • 2 tsk örtsalt
  • 4 msk torkad rosmarin
  • 2 msk milt paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • generöst med svartpeppar, nymalen

Tomatsås

  • avokadoolja eller kokosolja att steka i
  • 1 msk lökpulver (Eller finhackad gul lök, barnen tycker inte om lök, åtminstone inte när de kan se den)
  • 800 g Mutti finkrossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 1-1,5 msk milt paprikapulver
  • 1 tsk örtsalt
  • 1/2-1 kruka timjan, finhackad

Pasta

  • 8 prt Ekologisk bönpasta fettuccine Kan med fördel ersättas med zucchinipasta om man vill vara strikt. Garants ekologiska bönpasta fettuccine är dock grymt god.

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till tomatsåsen.
  • Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en stor bunke.
  • Blöt händerna och forma köttbullar.
  • Bryn köttbullarna i avokadoolja eller kokosolja och var noga med att inte steka sönder dem. Lyft och skaka stekpannan försiktigt så köttbullarna rullar runt hellre än att vända dem enbart med stekspade. Köttbullarna behöver inte bli helt klara eftersom de sedan ska puttra i tomatsåsen.
  • Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka tio-femton minuter.
  • Koka under tiden pastan enligt instruktionen på förpackningen.
  • Servera köttbullarna i tomatsås tillsammans med pastan i en djup tallrik.

Anteckning

Originalrecept från Lesscarbs.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg