Morotssoppa med torrostade solroskärnor

Morotssoppa med torrostade solroskärnor

Enkel och välsmakande paleosoppa.

Morotssoppa med torrostade solroskärnor

Enkel och välsmakande morotssoppa på stenåldersvis som passar utmärkt som lättare måltid.
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Antiinflammatorisk kost / Stenålderskost / Nästan paleo / Svensk tolkning av asiatiskt / Vegetariskt
Tillagningstid 1 t
Portioner 4 pers

Equipment

  • Matberedare, stavmixer

Ingredienser

  • 2 st gul lök, skuren i bitar
  • 25-50 g skalad ingefära
  • 1 st citrongräs
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1+1 msk avokadoolja
  • 4 dl vatten
  • 1 msk ekologisk grönsaksbuljong utan socker och andra oönskade tillsatser t ex den här
  • 250 ml kokosmjölk
  • 500 g morötter, slantade
  • 1 krm salt
  • 1/4-1/2 kruka koriander, hackad

Torrostade solroskärnor

  • 2 dl solroskärnor

Instruktioner

Morotssoppa

  • Blanda lök, ingefära, citrongräs, vitlök och 1 msk avokadoolja i en liten matberedare och mixa till en pasta.
  • Hetta upp 1 msk avokadoolja i en stekpanna och fräs kryddpastan i c:a 1 minut under omrörning.
  • Koka upp kryddpastan, vatten, buljong, kokosmjölk och morötter i en kastrull och låt sjuda i c:a 30 minuter.
  • Mixa soppan slät med en stavmixer.

Torrostade solroskärnor

  • Värm upp en stekpanna utan fett och rosta solroskärnorna på medelvärme tills de får en gyllene färg. Vänd runt så att de inte bränns.
  • Servera morotssoppan med de torrostade solroskärnorna. Garnera med koriander.

Leave a Reply

Betyg