Morotssoppa med torrostade solroskärnor
Enkel och välsmakande morotssoppa på stenåldersvis som passar utmärkt som lättare måltid.
Equipment
- Matberedare, stavmixer
Ingredients
- 2 st gul lök, skuren i bitar
- 25-50 g skalad ingefära
- 1 st citrongräs
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 1+1 msk avokadoolja
- 4 dl vatten
- 1 msk ekologisk grönsaksbuljong utan socker och andra oönskade tillsatser t ex den
här - 250 ml kokosmjölk
- 500 g morötter, slantade
- 1 krm salt
- 1/4-1/2 kruka koriander, hackad
Torrostade solroskärnor
- 2 dl solroskärnor
Instructions
Morotssoppa
- Blanda lök, ingefära, citrongräs, vitlök och 1 msk avokadoolja i en liten matberedare och mixa till en pasta.
- Hetta upp 1 msk avokadoolja i en stekpanna och fräs kryddpastan i c:a 1 minut under omrörning.
- Koka upp kryddpastan, vatten, buljong, kokosmjölk och morötter i en kastrull och låt sjuda i c:a 30 minuter.
- Mixa soppan slät med en stavmixer.
Torrostade solroskärnor
- Värm upp en stekpanna utan fett och rosta solroskärnorna på medelvärme tills de får en gyllene färg. Vänd runt så att de inte bränns.
- Servera morotssoppan med de torrostade solroskärnorna. Garnera med koriander.