Kyckling och blomkål med curry
Course Hälsosam huvudrätt
Cuisine Stenålderskost / Nästan paleo / Svensk tolkning av asiatiskt / Vardagsmat
Cook Time 45 minutes mins
Kyckling och blomkål med curry
- 1 msk avokadoolja
- 1 st hackad gul lök
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 2-3 cm riven färsk ingefära
- 1 st gul paprika, skuren i 5 cm breda strimlor
- 4 dl kokosmjölk
- 2 tsk honung
- 4 tsk malen curry
- 2 tsk malen gurkmeja
- 1 tsk majsmjöl Använd tapiokamjöl om du vill vara strikt.
- 1/2 tsk salt
- 2 nypor malen svartpeppar
- 1/2-1 l hackad blomkål
- 500 g ekologisk kyckling, skuren i 2 cm stora kuber
Tillbehör
- 2 dl vit quinoa
- 1/2 kruka hackad koriander
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp avokadoolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt sedan lök, vitlök, ingefära och paprika. Fräs grönsakerna under omrörning tills de är mjuka. Rör i kokosmjölk, honung, curry, gurkmeja, majsmjöl, salt och peppar. Låt blandningen koka upp och tillsätt sedan blomkål och kycklingbitar. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i 5-10 minuter, eller tills kycklingen är färdig.
Servera kycklingen med quinoan. Garnera med koriander.