Kyckling och blomkål med curry

Kyckling och blomkål med curry

Supergod och lättlagad kycklinggryta med blomkål och curry som avnjutes med quinoa och koriander.

Kyckling och blomkål med curry

Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Stenålderskost / Nästan paleo / Svensk tolkning av asiatiskt / Vardagsmat
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Kyckling och blomkål med curry

  • 1 msk avokadoolja
  • 1 st hackad gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 2-3 cm riven färsk ingefära
  • 1 st gul paprika, skuren i 5 cm breda strimlor
  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 tsk honung
  • 4 tsk malen curry
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk majsmjöl Använd tapiokamjöl om du vill vara strikt.
  • 1/2 tsk salt
  • 2 nypor malen svartpeppar
  • 1/2-1 l hackad blomkål
  • 500 g ekologisk kyckling, skuren i 2 cm stora kuber

Tillbehör

  • 2 dl vit quinoa
  • 1/2 kruka hackad koriander

Instruktioner

  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  • Hetta upp avokadoolja i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt sedan lök, vitlök, ingefära och paprika. Fräs grönsakerna under omrörning tills de är mjuka.
  • Rör i kokosmjölk, honung, curry, gurkmeja, majsmjöl, salt och peppar. Låt blandningen koka upp och tillsätt sedan blomkål och kycklingbitar. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt sjuda i 5-10 minuter, eller tills kycklingen är färdig.
  • Servera kycklingen med quinoan. Garnera med koriander.

Leave a Reply

Betyg