Kyckling med tahini och zucchiniris
Jag tycker att det här receptet blir bäst med råris men på receptbilden så hade jag bråttom och använde vitt ris.
Ingredienser
- 3 dl fullkornsris Kan ersättas med vitt ris och i så fall behöver koktiden justeras.
- 1 msk grönsaksbuljong
- 1 st zucchini, skuren i kuber
- vatten att koka riset i
- 4 msk citronjuice
- 600 g ekologisk kycklingbröstfilé
- salt
- nymalen peppar
- 2+2 msk sesamolja
- 2 msk risvinäger
- 2-4 tsk riven ingefära
- 2 msk oskalade sesamfrön
- 4 msk tahini
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda riset med buljongen i en kastrull. Lägg i zucchinikuberna och tillsätt så mycket vatten som risförpackningen anger. Koka upp och låt riset sjuda tills det är mjukt och vattnet har absorberats.
- Häll under tiden citronjuice och 2 msk sesamolja över kycklingbröstfiléerna och strö över salt och peppar. Blanda väl och lägg över kycklingbröstfiléerna i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen tills filéerna har en innertemperatur på 70 grader. (Låt dem eftersteka upp till 72 grader.)
- Vispa ihop resten av sesamoljan med risvinäger och ingefära i en liten skål. Låt riset och zucchinin koka klart och svalna lite och häll sedan i olja- och vinägerblandningen. Blanda väl.
- Smeta tahini över kycklingen och strö sesamfrön över rätten innan servering.