Kyckling med tahini och zucchiniris

Kyckling med tahini och zucchiniris

Lättlagat och gott kycklingrecept där citronsaftens surhet går väldigt väl ihop med tahinins beska.

Kyckling med tahini och zucchiniris

Jag tycker att det här receptet blir bäst med råris men på receptbilden så hade jag bråttom och använde vitt ris.
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Stenålderskost / Nästan paleo
Tillagningstid 50 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsris Kan ersättas med vitt ris och i så fall behöver koktiden justeras.
  • 4,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 st zucchini, skuren i kuber
  • 4 msk citronjuice
  • 600 g ekologisk kycklingbröstfilé
  • salt
  • nymalen peppar
  • 2+2 msk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 2-4 tsk riven ingefära
  • 2 msk oskalade sesamfrön
  • 4 msk tahini

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda riset med buljongen i en kastrull. Lägg i zucchinikuberna och koka upp på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt riset sjuda tills det är mjukt och vattnet har absorberats. Det tar c:a 30 minuter.
  • Häll under tiden citronjuice och 2 msk sesamolja över kycklingbröstfiléerna och strö över salt och peppar. Blanda väl och lägg över kycklingbröstfiléerna i en ugnsfast form och stek i mitten av ugnen tills filéerna har en innertemperatur på 70 grader. (Låt dem eftersteka upp till 72 grader.)
  • Vispa ihop resten av sesamoljan med risvinäger och ingefära i en liten skål. Låt riset och zucchinin koka klart och svalna lite och häll sedan i olja- och vinägerblandningen. Blanda väl.
  • Smeta tahini över kycklingen och strö sesamfrön över rätten innan servering.

Leave a Reply

Betyg