Kyckling med kål och sötpotatis

Kyckling med kål och sötpotatis

Gott och mättande stenåldersrecept på kyckling allt i ett.

Kyckling med kål och sötpotatis

Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Stenålderskost / Nästan paleo
Tillagningstid 1 t
Portioner 4 pers

Equipment

  • Rivjärn

Ingredienser

  • avokadoolja att steka i
  • 10-15 st grönkålsblad, rivna i småbitar
  • 250 g vitkål, grovriven
  • 4 msk tamari
  • 250 g sötpotatis, grovriven
  • 4 dl kokosmjölk
  • 4-5 msk citronsaft
  • 600 g kycklingbröstfilé, skuren i strimlor
  • havssalt
  • 1 kruka persilja, grovhackad

Instruktioner

  • Stek grönkål och vitkål i avokadoolja tills allt blir mjukt. blanda i tamari. Häll över i en gryta och ställ åt sidan.
  • Stek sötpotatisen i avokadoolja c:a fem minuter. Tillsätt citronsaft. Häll över i grytan med grönkål och vitkål och tillsätt kokosmjölk. Låt allt puttra ihop under omrörning.
  • Salta kycklingstrimlorna lätt och stek i avokadoolja på hög temperatur tills kycklingen är genomstekt.
  • Lägg kycklingen i grytan, tillsätt persilja och blanda ordentligt.

Leave a Reply

Betyg