Kyckling med citronmeliss och rostade mandlar
En mycket lättlagad kycklingrätt med asiatisk touch och mild smak av citrus
Equipment
- Digital termometer
Ingredients
Kyckling
- 4 st kycklingbröstfiléer Använd ekologisk kyckling.
- 1,5 dl hackad citronmeliss
- 1-3 msk riven färsk ingefära
- 0,5 dl avokadoolja
- 2 msk japansk soja Använd gärna ekologisk tamari.
Tillbehör 1
- 250 g sötmandel
- 1,5 dl sultanrussin
- avokadoolja
Tillbehör 2
- hackad grönkål
Instructions
- Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, torka av, putsa och lägg kycklingbröstfiléerna i en ugnsform. Blanda ihop marinaden och häll den över kycklingen. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader.
- Hacka grönkålen.
- Rosta mandlarna i en het stekpanna, torrt eller med lite avokadoolja. Mandlarna ska bli ljust rostade och riktigt varma men inte brända. Blanda mandel och sultanrussin.
- Servera kycklingen med mandel och sultanrussin och hackad grönkål. Garnera kycklingfiléerna med lite färsk citronmeliss.