Kyckling med citronmeliss och rostade mandlar

Kyckling med citronmeliss

En mycket lättlagad kycklingrätt med asiatisk touch och mild smak av citrus.

Kyckling med citronmeliss och rostade mandlar

En mycket lättlagad kycklingrätt med asiatisk touch och mild smak av citrus
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Stenålderskost / Nästan paleo / Svensk tolkning av asiatiskt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 personer

Equipment

  • Digital termometer

Ingredienser

Kyckling

  • 4 st kycklingbröstfiléer Använd ekologisk kyckling.
  • 1,5 dl hackad citronmeliss
  • 1-3 msk riven färsk ingefära
  • 0,5 dl avokadoolja
  • 2 msk japansk soja Använd gärna ekologisk tamari.

Tillbehör 1

  • 250 g sötmandel
  • 1,5 dl sultanrussin
  • avokadoolja

Tillbehör 2

  • hackad grönkål

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, torka av, putsa och lägg kycklingbröstfiléerna i en ugnsform. Blanda ihop marinaden och häll den över kycklingen. Tillaga kycklingen mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader.
  • Hacka grönkålen.
  • Rosta mandlarna i en het stekpanna, torrt eller med lite avokadoolja. Mandlarna ska bli ljust rostade och riktigt varma men inte brända. Blanda mandel och sultanrussin.
  • Servera kycklingen med mandel och sultanrussin och hackad grönkål. Garnera kycklingfiléerna med lite färsk citronmeliss.

Leave a Reply

Betyg