Kalkonbullar med sellerifräs och butternutpumpa
Course Hälsosam huvudrätt
Cuisine Stenålderskost / Nästan paleo
Cook Time 1 hour hr 15 minutes mins
Sellerifräs
- 2 msk avokadoolja
- 1 st grovriven gul lök
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 3 dl grovriven rotselleri
- 3 dl hackad grönkål
Kalkonbullar
- 500 g kalkonfärs
- 2 dl mandelmjöl Jag mixar mandlar själv till ett grovt mjöl.
- 1 dl finackad eller mixad persilja
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk malen ingefära
- 2 msk linfrömjöl
- 2 tsk havssalt
- nymalen svartpeppar
Kalkonbullar med sellerifräs
Sätt ugnen på 200 grader.
Hetta upp avokadoolja i en stor stekpanna och lägg i gul lök och vitlök. Fräs i någon minut. Tillsätt selleri och grönkål och stek tills grönsakerna har mjuknat.
Rör ihop mandelmjöl, persilja, senap, ingefära, linfrömjöl, salt och peppar i en stor skål. Blanda sedan ordentligt med kalkonfärsen. Forma blandningen till c:a femton bollar och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in kalkonbullarna i ugnen och tillaga dem tills innertemperaturen är 72 grader (c:a 20-25 minuter).
Butternutpumpa
Sätt ugnen på 200 grader. Skär av båda ändarna på pumpan och dela den sedan på längden. Gröp ur fröna och släng dem. Lägg pumpahalvorna med köttsidan ned i en ugnsform av glas fylld med cirka en centimeter vatten. Rosta i ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills butternutpumpan är färdig. Stick in en kniv i mitten för att känna efter. Köttet ska vara mjukt men inte för mjukt.
Ta ut pumpahalvorna ur ugnen när de är klara och häll bort vattnet. Skrapa sedan försiktigt ut köttet ur båda pumpahalvorna med en gaffel.
Servera kalkonbullarna med sellerifräset och butternutpumpaköttet.