Kalkonbullar med sellerifräs och butternutpumpa
Ingredienser
Sellerifräs
- 2 msk avokadoolja
- 1 st grovriven gul lök
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 3 dl grovriven rotselleri
- 3 dl hackad grönkål
Kalkonbullar
- 500 g kalkonfärs
- 2 dl mandelmjöl Jag mixar mandlar själv till ett grovt mjöl.
- 1 dl finackad eller mixad persilja
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk malen ingefära
- 2 msk linfrömjöl
- 2 tsk havssalt
- nymalen svartpeppar
Butternutpumpa
- 1 st butternutpumpa
Instruktioner
Kalkonbullar med sellerifräs
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp avokadoolja i en stor stekpanna och lägg i gul lök och vitlök. Fräs i någon minut. Tillsätt selleri och grönkål och stek tills grönsakerna har mjuknat.
- Rör ihop mandelmjöl, persilja, senap, ingefära, linfrömjöl, salt och peppar i en stor skål. Blanda sedan ordentligt med kalkonfärsen. Forma blandningen till c:a femton bollar och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ in kalkonbullarna i ugnen och tillaga dem tills innertemperaturen är 72 grader (c:a 20-25 minuter).
Butternutpumpa
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär av båda ändarna på pumpan och dela den sedan på längden. Gröp ur fröna och släng dem. Lägg pumpahalvorna med köttsidan ned i en ugnsform av glas fylld med cirka en centimeter vatten. Rosta i ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills butternutpumpan är färdig. Stick in en kniv i mitten för att känna efter. Köttet ska vara mjukt men inte för mjukt.
- Ta ut pumpahalvorna ur ugnen när de är klara och häll bort vattnet. Skrapa sedan försiktigt ut köttet ur båda pumpahalvorna med en gaffel.
- Servera kalkonbullarna med sellerifräset och butternutpumpaköttet.