Kalkonbullar med sellerifräs och butternutpumpa

Kalkonbullar med sellerifräs och butternutpumpa

Utsökt och hyfsat ambitiöst vardagsrecept på kalkonbullar / kalkonköttbullar med nyttiga tillbehör.

Kalkonbullar med sellerifräs och butternutpumpa

Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Stenålderskost / Nästan paleo
Tillagningstid 1 t 15 minuter

Ingredienser

Sellerifräs

  • 2 msk avokadoolja
  • 1 st grovriven gul lök
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 3 dl grovriven rotselleri
  • 3 dl hackad grönkål

Kalkonbullar

  • 500 g kalkonfärs
  • 2 dl mandelmjöl Jag mixar mandlar själv till ett grovt mjöl.
  • 1 dl finackad eller mixad persilja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 msk linfrömjöl
  • 2 tsk havssalt
  • nymalen svartpeppar

Butternutpumpa

  • 1 st butternutpumpa

Instruktioner

Kalkonbullar med sellerifräs

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hetta upp avokadoolja i en stor stekpanna och lägg i gul lök och vitlök. Fräs i någon minut. Tillsätt selleri och grönkål och stek tills grönsakerna har mjuknat.
  • Rör ihop mandelmjöl, persilja, senap, ingefära, linfrömjöl, salt och peppar i en stor skål. Blanda sedan ordentligt med kalkonfärsen. Forma blandningen till c:a femton bollar och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ställ in kalkonbullarna i ugnen och tillaga dem tills innertemperaturen är 72 grader (c:a 20-25 minuter).

Butternutpumpa

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skär av båda ändarna på pumpan och dela den sedan på längden. Gröp ur fröna och släng dem. Lägg pumpahalvorna med köttsidan ned i en ugnsform av glas fylld med cirka en centimeter vatten. Rosta i ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills butternutpumpan är färdig. Stick in en kniv i mitten för att känna efter. Köttet ska vara mjukt men inte för mjukt.
  • Ta ut pumpahalvorna ur ugnen när de är klara och häll bort vattnet. Skrapa sedan försiktigt ut köttet ur båda pumpahalvorna med en gaffel.
  • Servera kalkonbullarna med sellerifräset och butternutpumpaköttet.

Leave a Reply

Betyg