Grönsakssoppa låghistamnin
En utsökt grönsakssoppa för dig som vill äta låghistaminkost. Passar som middag eller perfekt att frysa in i lunchportioner.
Equipment
- Stavmixer
Ingredients
Soppa
- kokosolja
- 2 bitar gurkmeja, finriven 5-10 g
- 2 msk ingefära, finriven
- 400 g zucchini, i bitar C:a 2 st
- 300 g stjälkselleri, i bitar
- 250 g broccoli, i bitar
- 4 st morötter, i bitar
- 4 st poatisar, i bitar
- 400 ml kokosmjölk
- vatten som precis täcker grönsakerna
- 1 tsk peppar Uteslut för SIGHI 0
- 1 msk ramslökssalt Ersätt med vanligt salt för SIGHI 0
Tillbehör
- färsk basilika
- pumpafrön
Instructions
- Stek gurkmeja och ingefära i kokosolja.
- Blanda alla grönsakerna, kokosmjölken och kryddorna (allt utom tillbehören) i en stor kastrull.
- Häll vatten i kastrullen tills vattnet precis täcker grönsakerna.
- Koka upp och låt småputtra under lock tills grönsakerna är mjuka (c:a 20-30 min),
- Mixa allt med en stavmixer tills du har en slät soppa.
- Servera med färsk basilika och pumpafrön.