Enkel citronbakad lax med avokadokräm och kall potatis
Course Hälsosam huvudrätt
Cuisine Antiinflammatorisk kost / Stenålderskost / Nästan paleo / Vegetariskt
Cook Time 30 minutes mins
Citronbakad lax
- 2 msk avokadoolja
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 tsk himalayasalt
- 1-2 msk finrivet citronskal
- 4 st ekologiska laxfiléer
Avokadokräm
- 2 st avokado
- 3 msk olivolja
- 3 msk citronsaft
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 kruka hackad färsk persilja
Citronbakad lax
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda avokadoolja, peppar, salt och citronskal ordentligt.
Lägg laxen i en ugnsform och pensla över olje- och citronblandningen.
Tillaga laxen i mitten av ugnen tills innertemperaturen är c:a 56 grader.
Avokadokräm
Medan laxen står i ugnen så tillagar du avokadokrämen.
Blanda alla ingredienser och mixa tills du har en slät kräm.
Servera laxen med avokadokrämen och kall potatis.