Enkel citronbakad lax med avokadokräm och kall potatis
Ingredienser
Kall potatis
- 600-800 g kokt, kall potatis (Kall potatis innehåller
resistent stärkelse .)
Citronbakad lax
- 2 msk avokadoolja
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1/2 tsk himalayasalt
- 1-2 msk finrivet citronskal
- 4 st ekologiska laxfiléer
Avokadokräm
- 2 st avokado
- 3 msk olivolja
- 3 msk citronsaft
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 kruka hackad färsk persilja
Instruktioner
Citronbakad lax
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda avokadoolja, peppar, salt och citronskal ordentligt.
- Lägg laxen i en ugnsform och pensla över olje- och citronblandningen.
- Tillaga laxen i mitten av ugnen tills innertemperaturen är c:a 56 grader.
Avokadokräm
- Medan laxen står i ugnen så tillagar du avokadokrämen.
- Blanda alla ingredienser och mixa tills du har en slät kräm.
- Servera laxen med avokadokrämen och kall potatis.