Citronbakad lax med avokadokräm

Enkel citronbakad lax med avokadokräm och kall potatis

God, nyttig och supersnabb lax i ugn. Passar extra bra om du har kall, kokt potatis i kylen.

Enkel citronbakad lax med avokadokräm och kall potatis

Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Antiinflammatorisk kost / Stenålderskost / Nästan paleo / Vegetariskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Kall potatis

Citronbakad lax

  • 2 msk avokadoolja
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk himalayasalt
  • 1-2 msk finrivet citronskal
  • 4 st ekologiska laxfiléer

Avokadokräm

  • 2 st avokado
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 kruka hackad färsk persilja

Instruktioner

Citronbakad lax

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Blanda avokadoolja, peppar, salt och citronskal ordentligt.
  • Lägg laxen i en ugnsform och pensla över olje- och citronblandningen.
  • Tillaga laxen i mitten av ugnen tills innertemperaturen är c:a 56 grader.

Avokadokräm

  • Medan laxen står i ugnen så tillagar du avokadokrämen.
  • Blanda alla ingredienser och mixa tills du har en slät kräm.
  • Servera laxen med avokadokrämen och kall potatis.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg