Asiatisk allt-i-ett renskavsgryta
Ett supergott, asiatiskinspirerat alternativ till klassisk renskavsgryta helt fritt från mjölkprodukter.
Ingredients
Nudlar
- 300 g sötpotatisnudlar
- 1 msk avokadoolja
Renskavsgryta
- 240-480 g halvtinad och strimlad renskav Det finns ingen optimal storlek på renskavsförpackningar. 240 g är lite för lite och 480 g är lite för mycket.
- 1 st hackad stor gul lök
- 2 st tunt skivade morötter
- 2 msk avokadoolja
- 250 g tinade sojabönor
Sås
- 1 st halverad, urkärnad och skivad röd chili
- 2 st rivna vitlöksklyftor
- 3 msk riven färsk ingefära
- 1,5 dl japansk soja
- 0,5 dl avokadoolja
- 1 msk honung
Till servering
- färsk koriander
- sesamfrön
Instructions
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj nudlarna direkt i kallt vatten och blanda med avokadoolja så att de inte klibbar ihop. Klipp nudlarna i kortare bitar.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
- Fräs lök och renskav på hög värme i oljan i en rymlig stekpanna tills all vätska kokat bort och skaven fått lite färg.
- Tillsätt nudlarna, morötter, sojabönor och såsen. Blanda ordentligt och fräs cirka två minuter under konstant omrörning.
- Toppa med koriander och sesamfrön.