Renskavsgryta

Asiatisk allt-i-ett renskavsgryta

Ett supergott alternativ till klassisk renskavsgryta, i synnerhet för oss som vill undvika grädde.

Asiatisk allt-i-ett renskavsgryta

Ett supergott, asiatiskinspirerat alternativ till klassisk renskavsgryta helt fritt från mjölkprodukter.
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Stenålderskost / Nästan paleo / Svensk tolkning av asiatiskt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Nudlar

  • 300 g sötpotatisnudlar
  • 1 msk avokadoolja

Renskavsgryta

  • 240-480 g halvtinad och strimlad renskav Det finns ingen optimal storlek på renskavsförpackningar. 240 g är lite för lite och 480 g är lite för mycket.
  • 1 st hackad stor gul lök
  • 2 st tunt skivade morötter
  • 2 msk avokadoolja
  • 250 g tinade sojabönor

Sås

  • 1 st halverad, urkärnad och skivad röd chili
  • 2 st rivna vitlöksklyftor
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl avokadoolja
  • 1 msk honung

Till servering

  • färsk koriander
  • sesamfrön

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj nudlarna direkt i kallt vatten och blanda med avokadoolja så att de inte klibbar ihop. Klipp nudlarna i kortare bitar.
  • Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
  • Fräs lök och renskav på hög värme i oljan i en rymlig stekpanna tills all vätska kokat bort och skaven fått lite färg.
  • Tillsätt nudlarna, morötter, sojabönor och såsen. Blanda ordentligt och fräs cirka två minuter under konstant omrörning.
  • Toppa med koriander och sesamfrön.

Leave a Reply

Betyg