Kyckling med kål och sötpotatis
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Stenålderskost / Nästan paleo
- avokadoolja att steka i
- 10-15 st grönkålsblad, rivna i småbitar
- 250 g vitkål, grovriven
- 4 msk tamari
- 250 g sötpotatis, grovriven
- 4 dl kokosmjölk
- 4-5 msk citronsaft
- 600 g kycklingbröstfilé, skuren i strimlor
- havssalt
- 1 kruka persilja, grovhackad
Stek grönkål och vitkål i avokadoolja tills allt blir mjukt. blanda i tamari. Häll över i en gryta och ställ åt sidan.
Stek sötpotatisen i avokadoolja c:a fem minuter. Tillsätt citronsaft. Häll över i grytan med grönkål och vitkål och tillsätt kokosmjölk. Låt allt puttra ihop under omrörning.
Salta kycklingstrimlorna lätt och stek i avokadoolja på hög temperatur tills kycklingen är genomstekt.
Lägg kycklingen i grytan, tillsätt persilja och blanda ordentligt.