Stenålderslasagne

Stenålderslasagne

Stenålderslasagne för oss som försöker hålla oss till stenålderskost men ändå suktar efter lasagne.

Stenålderslasagne

Barnen undrade vad zucchinin gjorde i lasagnen men tyckte ändå att det var gott (även om de fortsatt hellre vill ha "riktig" lasagne). Själv tycker jag att det här receptet blev väldigt bra – jag har saknat lasagne! – trots att jag föredrar stenålderskost som inte försöker efterlikna maträtter som du egentligen väljer bort.
Course Hälsosam huvudrätt
Cuisine Stenålderskost / Nästan paleo
Cook Time 45 minutes

Ingredients

Stenålderslasagne

  • 500 g zucchini, sköljd och skuren i 3-5 mm tjocka skivor
  • 2 st hackade gula lökar
  • kokosolja till stekning
  • 500 g köttfärs
  • 250 g passerade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl kokosmjölk
  • nymalen svartpeppar
  • 0,5 kruka finhackad persilja
  • 0,5 kruka persilja till garnering

Tillbehör

  • 250 g ekologiska körsbärstomater

Instructions

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Sprid ut zucchiniskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen c:a tio minuter för att bli av med vätska.
  • Bryn löken i kokosolja. (Håll temperaturen under 175 grader om du använder kallpressad kokosolja.)
  • Lägg i köttfärsen och stek den tills den har fått fin färg.
  • Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, örtsalt, vinäger, kokosmjölk, peppar och persilja och låt koka c:a tio minuter på svag värme. Lasagnen ska koka så att den blir fast men inte koka helt torrt. "Krämig" är vad vi vill uppnå.
  • Ta fram en ugnsfast form och bred ett lager köttfärs i botten och varva zucchinilager och köttfärs.
  • Ställ in i ugnen en kvart.
  • Garnera med persilja och servera med körsbärstomater!

Notes

Originalreceptet kommer från Lesscarbs.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg