Stenålderslasagne
Barnen undrade vad zucchinin gjorde i lasagnen men tyckte ändå att det var gott (även om de fortsatt hellre vill ha "riktig" lasagne). Själv tycker jag att det här receptet blev väldigt bra – jag har saknat lasagne! – trots att jag föredrar stenålderskost som inte försöker efterlikna maträtter som du egentligen väljer bort.
Ingredients
Stenålderslasagne
- 500 g zucchini, sköljd och skuren i 3-5 mm tjocka skivor
- 2 st hackade gula lökar
- kokosolja till stekning
- 500 g köttfärs
- 250 g passerade tomater
- 2-3 msk tomatpuré
- 1 tsk örtsalt
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 dl kokosmjölk
- nymalen svartpeppar
- 0,5 kruka finhackad persilja
- 0,5 kruka persilja till garnering
Tillbehör
- 250 g ekologiska körsbärstomater
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Sprid ut zucchiniskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen c:a tio minuter för att bli av med vätska.
- Bryn löken i kokosolja. (Håll temperaturen under 175 grader om du använder kallpressad kokosolja.)
- Lägg i köttfärsen och stek den tills den har fått fin färg.
- Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, örtsalt, vinäger, kokosmjölk, peppar och persilja och låt koka c:a tio minuter på svag värme. Lasagnen ska koka så att den blir fast men inte koka helt torrt. "Krämig" är vad vi vill uppnå.
- Ta fram en ugnsfast form och bred ett lager köttfärs i botten och varva zucchinilager och köttfärs.
- Ställ in i ugnen en kvart.
- Garnera med persilja och servera med körsbärstomater!
Notes
Originalreceptet kommer från Lesscarbs.