Kycklinggryta med grön curry och blomkålsris

Kyckling med grön currypasta och blomkålsris

Lättlagad, thaiinspirerad kycklinggryta på stenåldersvis (nästan).

Kyckling med grön currypasta och blomkålsris

Jag kan ha svårt för paleokost eftersom jag upplever att den ofta innehåller för mycket kött och fett för att det ska kännas sunt (eller stenåldersmässigt för den delen). Det här receptet är emellertid väldigt gott.
Course Hälsosam huvudrätt
Cuisine Stenålderskost / Nästan paleo
Cook Time 45 minutes
Servings 4 pers

Ingredients

Kycklinggryta

  • 1 st hackad röd paprika
  • 1 st hackad gul paprika
  • 3 dl hackad purjolök
  • 300 g broccoli, skuren i mindre bitar
  • avokadoolja till stekning
  • 2 tsk örtsalt Valfritt!
  • 800 g kycklingbröstfilé skuren i bitar Använd ekologisk kyckling.
  • 7,5 dl kokosmjölk
  • 1,5 msk grön currypasta
  • 2 msk saft från lime

Blomkålsris

  • 1 st blomkålshuvud

Instructions

Kycklinggryta

  • Stek paprika, purjolök och broccoli i avokadoolja en stund. Tillsätt kycklingen och stek tills den fått lite färg. (Den ska inte bli helt färdig).
  • Häll i kokosmjölken och limesaften och klicka i currypastan. Rör om och låt småkoka i 5-10 minuter, eller tills kycklingen är klar och broccolin känns mjuk.

Blomkålsris

  • Riv blomkålshuvudet grovt.
  • Koka upp vatten, lägg i den rivna blomkålen och låt den koka i en minut.
  • Häll blomkålsriset i ett durkslag och pressa bort vätska med en slev.
  • Servera kycklinggrytan med blomkålsriset.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg