Klassisk renskavsgryta paleo
Jag älskar renskavsgryta men har först nu lyckats återskapa den på stenåldersvis (nästan/tillräckligt bra).
Ingredients
Sallad på brytbönor och sockerärtor
- 300 g brytbönor
- 200 g sockerärtor
- 100 g ruccola
- 1 kruka persilja, hackad
Renskavsgryta
- Kokosolja att steka i
- 480 g renskav, halvtinad
- 200 g kantareller
- 1 msk lökpulver Barnen tycker inte om lök, därav lökpulvret. Ersätt gärna med en finhackad gul lök.
- 2 krm svartpeppar
- 7 st enbär
- 1 msk socker- och glutenfri grönsaksbuljong T ex
den här . Annars tänker jag att benbuljong egentligen hade lämpat sig bäst. - 4 dl kokosmjölk
- 1/2 dl finhackad persilja
- 1 tsk tamari Skippa om du vill vara strikt.
Rårörda lingon
- Frysta lingon
- Honung (Valfritt)
Instructions
- Ansa brytbönorna och koka tillsammans med sockerärtorna i vatten i c:a tre minuter. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar.
- Blanda brytbönorna och sockerärtorna med persilja och ruccola i en skål.
- Rör ihop lingon och lite honung i en kastrull på låg värme.
- Värm upp kokosolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i renskavet och sära på köttet så att det blir jämnt brynt.
- Blanda i lökpulvret (eller den hackade löken) och kantarellerna; peppra och fortsätt steka en stund.
- Tillsätt enbär, buljong, kokosmjölk, persilja och tamari och låt småputtra 5-10 minuter.
- Servera renskavsgrytan ovanpå salladen med en klick rårörda lingon.