Klassisk renskavsgryta paleo

Klassisk renskavsgryta paleo

Stenåldersvariant av klassisk renskavsgryta.

Klassisk renskavsgryta paleo

Jag älskar renskavsgryta men har först nu lyckats återskapa den på stenåldersvis (nästan/tillräckligt bra).
Course Hälsosam huvudrätt
Cuisine Stenålderskost / Nästan paleo / Vardagsmat
Cook Time 30 minutes
Servings 4 pers

Ingredients

Sallad på brytbönor och sockerärtor

  • 300 g brytbönor
  • 200 g sockerärtor
  • 100 g ruccola
  • 1 kruka persilja, hackad

Renskavsgryta

  • Kokosolja att steka i
  • 480 g renskav, halvtinad
  • 200 g kantareller
  • 1 msk lökpulver Barnen tycker inte om lök, därav lökpulvret. Ersätt gärna med en finhackad gul lök.
  • 2 krm svartpeppar
  • 7 st enbär
  • 1 msk socker- och glutenfri grönsaksbuljong T ex den här. Annars tänker jag att benbuljong egentligen hade lämpat sig bäst.
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk tamari Skippa om du vill vara strikt.

Rårörda lingon

  • Frysta lingon
  • Honung (Valfritt)

Instructions

  • Ansa brytbönorna och koka tillsammans med sockerärtorna i vatten i c:a tre minuter. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar.
  • Blanda brytbönorna och sockerärtorna med persilja och ruccola i en skål.
  • Rör ihop lingon och lite honung i en kastrull på låg värme.
  • Värm upp kokosolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i renskavet och sära på köttet så att det blir jämnt brynt.
  • Blanda i lökpulvret (eller den hackade löken) och kantarellerna; peppra och fortsätt steka en stund.
  • Tillsätt enbär, buljong, kokosmjölk, persilja och tamari och låt småputtra 5-10 minuter.
  • Servera renskavsgrytan ovanpå salladen med en klick rårörda lingon.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg