Yogagröt

Yogagröt

Yogagröt är en välsmakande och matig paleogröt som passar utmärkt till frukost

Yogagröt

Ett matigare och nyttigare paleo- eller stenåldersalternativ till havregrynsgröt. Förvara grynblandningen i en glasburk.
Måltid Frukost / Smoothieskål
Kök Stenålderskost / Nästan paleo / Vegetariskt
Förberedelser 8 timmar
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 13 dl grynblandning

Ingredienser

Grynblandning

  • 8 dl hel bovete
  • 2 dl quinoa
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön

Vid tillagning av 4 portioner yogagröt

  • 2 dl grynblandning
  • 5+4+5 dl vatten
  • 2 dl fullkornshavregryn

Förslag på tillbehör

  • Mandelmjölk
  • Ceylonkanel
  • Katrinplommon

Instruktioner

4 portioner yogagröt

    Kvällen före

    • Häll 2 dl grynblandning i en kastrull med 5 dl vatten. Koka upp hastigt och häll av i en sil. Häll tillbaka grynen i kastrullen och tillsätt 4 dl nytt vatten. Låt stå framme över natten.

    På morgonen

    • Tillsätt 2 dl fullkornshavregryn och 5 dl vatten till den blötlagda grynblandningen. Koka gröten på svag värme i c:a 5-10 min eller tills gröten fått önskad konsistens.
    • Servera med mandelmjölk, kanel och katrinplommon.

    Leave a Reply

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Betyg