Yogagröt
Ett matigare och nyttigare paleo- eller stenåldersalternativ till havregrynsgröt. Förvara grynblandningen i en glasburk.
Ingredienser
Grynblandning
- 8 dl hel bovete
- 2 dl quinoa
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl solrosfrön
Vid tillagning av 4 portioner yogagröt
- 2 dl grynblandning
- 5+4+5 dl vatten
- 2 dl fullkornshavregryn
Förslag på tillbehör
- Mandelmjölk
- Ceylonkanel
- Katrinplommon
Instruktioner
4 portioner yogagröt
Kvällen före
- Häll 2 dl grynblandning i en kastrull med 5 dl vatten. Koka upp hastigt och häll av i en sil. Häll tillbaka grynen i kastrullen och tillsätt 4 dl nytt vatten. Låt stå framme över natten.
På morgonen
- Tillsätt 2 dl fullkornshavregryn och 5 dl vatten till den blötlagda grynblandningen. Koka gröten på svag värme i c:a 5-10 min eller tills gröten fått önskad konsistens.
- Servera med mandelmjölk, kanel och katrinplommon.
Anteckning
Originalrecept från http://minlillakokvra.blogspot.com/2012/11/yogagrot.html