Enkel zucchinisallad med ingefära och chiliflakes

Enkel zucchinisallad med lite hetta

Ingefära och chiliflakes ger hetta åt den här enkla zucchinisalladen som passar bra som tillbehör till fisk, fågel eller kött.

Zucchinisallad

Fräsch sallad att använda som omväxling ibland. Ingefära och chiliflakes ger en lite annorlunda smak. Passar till fisk, kött och fågel.
Måltid Tillbehör
Kök Stenålderskost / Nästan paleo
Tillagningstid 15 minuter
Portioner 4 pers

Equipment

  • Rivjärn

Ingredienser

  • 2 st zucchini
  • 2 tsk finriven ingefära
  • 2 krm chiliflakes
  • 0,5 kruka finhackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 st lime, saft från
  • himalayasalt

Instruktioner

  • Riv zucchinin grovt ner i ett durkslag och pressa bort så mycket vätska som möjligt med en träslev.
  • Lägg zucchini, ingefära, chili och persilja i en bunke och blanda väl.
  • Dela limen och pressa ner saften över salladen.
  • Strö över lite havssalt.
  • Bland allt igen och ställ in i kylen för att låta smakerna sätta sig.

Leave a Reply

Betyg