Yakiniku paleo
Det här receptet efterliknar inte helt yakiniku men jag tycker att det är en såväl fräschare som och godare variant.
Ingredienser
Yakiniku
- 1 dl tamari
- 1 msk sesamolja
- 1 st vitlöksklyfta, pressad
- 1-2 msk färsk ingefära, riven
- 2 msk honung
- 1 tsk röd chilifrukt, urkärnad och ordentligt finhackad
- 600-700 g ryggbiff, strimlad
- avokadoolja till stekning
- 0,5 dl sesamfrön
Sallad
- 500 g pak choi, ansad och strimlad
- 1 knippe rädisor, skivade
- 2 st lime, saft och skal av
- 2 msk olja
Instruktioner
Sallad
- Blanda pak choi och rädisor med limesaft, limeskal och olja.
Yakiniku
- Blanda tamari, sesamolja, vitlök, ingefära, honung och röd chilifrukt i en skål. Vänd ned ryggbiffen och låt marinera i femton minuter.
- Torrosta 0,5 dl sesamfrön tills de börjar få lite färg och ställ åt sidan.
- Stek köttet i omgångar i lite olja, tills det inte ser rosa ut längre och lägg över i en skål innan du steker nästa omgång.
- När allt kött är färdigstekt, häll över allt kött och eventuell marinad som är kvar i pannan och tillsätt sesamfrön och rör runt.
- Servera med pak choi-salladen och eventuellt jasminris.
Anteckning
Barnen (och gäster) får kokt jasminris till yakinikun.