Yakiniku paleo

Yakiniku paleo

En fräsch och god stenåldersvariant av yakiniku som också är barnvänlig (säger vår nioåring)!

Yakiniku paleo

Det här receptet efterliknar inte helt yakiniku men jag tycker att det är en såväl fräschare som och godare variant.
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Antiinflammatorisk kost / Stenålderskost / Nästan paleo / Svensk tolkning av asiatiskt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Yakiniku

  • 1 dl tamari
  • 1 msk sesamolja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1-2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk honung
  • 1 tsk röd chilifrukt, urkärnad och ordentligt finhackad
  • 600-700 g ryggbiff, strimlad
  • avokadoolja till stekning
  • 0,5 dl sesamfrön

Sallad

  • 500 g pak choi, ansad och strimlad
  • 1 knippe rädisor, skivade
  • 2 st lime, saft och skal av
  • 2 msk olja

Instruktioner

Sallad

  • Blanda pak choi och rädisor med limesaft, limeskal och olja.

Yakiniku

  • Blanda tamari, sesamolja, vitlök, ingefära, honung och röd chilifrukt i en skål. Vänd ned ryggbiffen och låt marinera i femton minuter.
  • Torrosta 0,5 dl sesamfrön tills de börjar få lite färg och ställ åt sidan.
  • Stek köttet i omgångar i lite olja, tills det inte ser rosa ut längre och lägg över i en skål innan du steker nästa omgång.
  • När allt kött är färdigstekt, häll över allt kött och eventuell marinad som är kvar i pannan och tillsätt sesamfrön och rör runt.
  • Servera med pak choi-salladen och eventuellt jasminris.

Anteckning

Barnen (och gäster) får kokt jasminris till yakinikun.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betyg