Vegetarisk spagetti bolognese för barn
Det här receptet är en kompromiss mellan nyttighet och en realistisk förväntan om att barnen kommer att äta det.
Ingredienser
Spagetti bolognese
- 320 g fullkornsspagetti Kan med fördel ersättas med lins- eller bönspagetti men jag har inte fått det att flyga med barnen ännu.
- 1 msk avokadoolja
- 1 st hackad gul lök
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 400 g schysta krossade tomater
- 2 dl torkade röda linser
- 3-4 dl vatten
- 1 tsk honung
- 1 tsk salt
- 0,5 msk oregano
- 2 dl havre-crème fraiche
- nymalen svartpeppar
Tillbehör
- bladspenat
Instruktioner
- Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs lök, vitlök och tomatpuré i avokadoolja.
- Tillsätt krossade tomater, torkade linser, vatten, honung, salt, torkad oregano och havre-crème fraiche och låt sjuda tills linserna är mjuka, c:a 15 minuter.
- Smaka av med svartpeppar och servera med pastan och bladspenat.