Tandoorikyckling paleo

Tandoorikyckling paleo

Gott och enkelt recept på tandoorikyckling på stenåldersvis.

Tandoorikyckling paleo

Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Antiinflammatorisk kost / Stenålderskost / Nästan paleo / Svensk tolkning av asiatiskt / Vardagsmat
Tillagningstid 45 minuter
Portioner 4 pers

Equipment

  • Stekpanna med lock

Ingredienser

Tandoorikyckling

  • 2 msk kokosolja
  • 3 msk tandoorikrydda
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk himalayasalt
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad rödlök
  • 6-8 dl kokosmjölk
  • 600-800 g kycklingbröstfilé skuren i bitar

Grönkål med paprika

  • 200 g grovt hackad grönkål
  • 2 st röd paprika, skuren i tunna strimlor
  • 1 dl citronsaft (Saft av två citroner.)
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Smält kokosolja i en stekpanna på medelhög värme.
  • Tillsätt tandoorikrydda, peppar och salt och rör om innan du tillsätter vitlök och rödlök.
  • Fortsätt röra om tills löken är mjuk och genomskinlig.
  • Häll i kokosmjölk och blanda ordentligt.
  • Vänd i kycklingen.
  • Lägg ett lock över stekpannan och låt allt sjuda på medelvärme tills kycklingen är genomstekt (c:a i 7-10 min).
  • Ångkoka under tiden grönkålen och paprikan tills grönkålen mjuknar lite.
  • Lägg de ångade grönsakerna i en skål och blanda ordentligt med citronsaft och olivolja.
  • Servera tandoorikycklingen på en bädd av grönkål och röd paprika.

Anteckning

Ersätt kyckling med kikärtor helt eller delvis, för att göra rätten vegetarisk eller mer miljövänlig.

Leave a Reply

Betyg