Tandoorikyckling paleo
Equipment
- Stekpanna med lock
Ingredienser
Tandoorikyckling
- 2 msk kokosolja
- 3 msk tandoorikrydda
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk himalayasalt
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 1 dl hackad rödlök
- 6-8 dl kokosmjölk
- 600-800 g kycklingbröstfilé skuren i bitar
Grönkål med paprika
- 200 g grovt hackad grönkål
- 2 st röd paprika, skuren i tunna strimlor
- 1 dl citronsaft (Saft av två citroner.)
- 1 msk olivolja
Instruktioner
- Smält kokosolja i en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt tandoorikrydda, peppar och salt och rör om innan du tillsätter vitlök och rödlök.
- Fortsätt röra om tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Häll i kokosmjölk och blanda ordentligt.
- Vänd i kycklingen.
- Lägg ett lock över stekpannan och låt allt sjuda på medelvärme tills kycklingen är genomstekt (c:a i 7-10 min).
- Ångkoka under tiden grönkålen och paprikan tills grönkålen mjuknar lite.
- Lägg de ångade grönsakerna i en skål och blanda ordentligt med citronsaft och olivolja.
- Servera tandoorikycklingen på en bädd av grönkål och röd paprika.
Anteckning
Ersätt kyckling med kikärtor helt eller delvis, för att göra rätten vegetarisk eller mer miljövänlig.