Stekt lax med bulgursallad

Stekt lax med bulgursallad

Vardagsrecept på stekt lax med bulgur-, äpple- och mangosallad.

Stekt lax med bulgursallad

Det här är inte mitt favoritrecept smakmässigt och dessutom innehåller det bulgur (gluten) men samtidigt är det tillräckligt gott; lätt- och snabblagat och det går att använda fryst avokado, mango och sojabönor. Ett recept att variera med i vardagen.
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Vardagsmat
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Bulgursallad

  • 2 dl fullkornsbulgur
  • 1 st tärnat äpple
  • 1 st tärnad avokado
  • 0,5 huvud strimlad romansallad
  • 300 g tärnad mango
  • 300 g tinade frysta sojabönor
  • 1 st lime, finrivet skal och saft av
  • 1,5 msk linfröolja
  • 1 krm himalayasalt
  • 1 krm svartpeppar

Stekt lax

  • 500 g laxfilé, skuren i c:a 2 cm tjocka kuber
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 msk avokadoolja

Instruktioner

Bulgursallad

  • Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Blanda äpple, avokado, sallad, mango och sojabönor, limeskal, limesaft och linfröolja ordentligt i en skål.
  • Sila av bulgurn när den är klar och spola den kall. Tillsätt den kalla bulgurn till salladen och smaka av med salt och peppar.

Stekt lax

  • Lägg laxkuberna i en skål och blanda väl med chiliflakes.
  • Hetta upp en stekpanna (max 249 grader eller 2/3 av spisens effekt) med avokadoolja och bryn laxkuberna runt om på hög värme till de fått fin stekyta. Sänk värmen och stek laxen tills den är genomstekt.
  • Lägg upp bulgursalladen på ett fat och toppa med laxkuberna.

Leave a Reply

Betyg