Kyckling med nudlar i teriyakisås

Kyckling med nudlar i teriyakisås för barn

Enkelt recept på wok med nudlar, kyckling och broccoli i teriyakisås för barn och vuxna.

Kyckling med nudlar i teriyakisås för barn

Enkel wok med nudlar, kyckling och broccoli i teriyakisås som framför allt är avsedd för barnen (även om mina barn inte är helt övertygade om teriyakisåsens förträfflighet).
Måltid Hälsosam huvudrätt
Kök Svensk tolkning av asiatiskt
Tillagningstid 30 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

Wok

  • 250 g äggnudlar Använd sötpotatisnudlar om du vill undvika gluten.
  • 1 msk avokadoolja
  • 600 g kycklingbröstfilé skuren i mindre bitar
  • 300 g broccoli skuren i mindre bitar
  • 2 dl teriyakisås Använd ekologisk, utan tillsatt socker.
  • 1 dl grovhackade salta, torrostade jordnötter Kan ersättas med salta torrostade cashewnötter.

Tillbehör

  • 2 st strimlad paprika

Instruktioner

  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Rör i lite olja när de är klara, så att de inte klibbar ihop. Klipp nudlarna så att de blir lättare att äta.
  • Hetta upp avokadoolja (max 249 grader eller 2/3 av spisens effekt) i en stor stekpanna. Bryn kycklingfiléerna runt om, sänk värmen och fortsätt steka några minuter.
  • Vänd ner broccolin och fortsätt steka tills kycklingen är genomstekt.
  • Häll i teriyakisås och vänd i nudlarna. Blanda ordentligt.
  • Strö över de grovhackade jordnötterna.
  • Servera med röd paprika.

Leave a Reply

Betyg