Kyckling med nudlar i teriyakisås för barn
Enkel wok med nudlar, kyckling och broccoli i teriyakisås som framför allt är avsedd för barnen (även om mina barn inte är helt övertygade om teriyakisåsens förträfflighet).
Ingredienser
Wok
- 250 g äggnudlar Använd sötpotatisnudlar om du vill undvika gluten.
- 1 msk avokadoolja
- 600 g kycklingbröstfilé skuren i mindre bitar
- 300 g broccoli skuren i mindre bitar
- 2 dl teriyakisås Använd ekologisk, utan tillsatt socker.
- 1 dl grovhackade salta, torrostade jordnötter Kan ersättas med salta torrostade cashewnötter.
Tillbehör
- 2 st strimlad paprika
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Rör i lite olja när de är klara, så att de inte klibbar ihop. Klipp nudlarna så att de blir lättare att äta.
- Hetta upp avokadoolja (max 249 grader eller 2/3 av spisens effekt) i en stor stekpanna. Bryn kycklingfiléerna runt om, sänk värmen och fortsätt steka några minuter.
- Vänd ner broccolin och fortsätt steka tills kycklingen är genomstekt.
- Häll i teriyakisås och vänd i nudlarna. Blanda ordentligt.
- Strö över de grovhackade jordnötterna.
- Servera med röd paprika.